Maaliskuu 19-20.3.2022 – Miten perinteinen kansanmusiikki voi inspiroida luomaan uusia lauluja ja sävelmiä tänään, Désirée Saarela & Triskel.

Maaliskuu 19-20.3.2022 – Miten perinteinen kansanmusiikki voi inspiroida luomaan uusia lauluja ja sävelmiä tänään, Désirée Saarela & Triskel.

 

Opettajina: Désirée Saarela & Triskel yhtyeen jäsenet

Désirée Saarela – laulu, kitarat
Kirsi Vinkki – viulu, alttoviulu, harmooni, jouhikko
Samuli Karjalainen – kitara, ääni- ja efektimaisemat, huilu, perkussiot, laulu
Roger Bäck – Kontrabasso, basso
Oskari Lehtonen – Rummut, perkussiot 

Désirée Saarela & Triskel -yhtyeen (2011–) musiikissa yhdistyy nykypäivän laulaja-lauluntekijä-perinne vahvaan kansanmusiikkitulkintaan. Yhtyeen singer-songwriter-henkinen musiikki on ajatonta ja sen tunnelma täynnä sydäntä sekä tarinankerronnan lumoa.

Brandliljor och Eldsjälar (Albumi 2021)

Yhtyeeltä ilmestyi huhtikuussa 2021 uusi albumi ja konserttikokonaisuus nimeltä Brandliljor och Eldsjälar (Tulililjoja ja Tulisieluja), ja 2021 on yhtyeelle myös 10-vuotisjuhlavuosi. Désirée Saarela & Triskel vie kuuntelijan tällä kertaa aikamatkalle sekä Suomen sisällissotaan että toiseen maailmansotaan ja esimerkiksi siirtolaistarinan voimalla 1930-luvun Pohjanmaalta, Kvevlaxin kylästä, 1950-luvun New Yorkiin, Manhattanille. Laulujen tarinat perustuvat kaikki tositapahtumiin eri suomenruotsalaisten naisten kokemana ja kertomana. Ne ovat osa Suomen historiaa, ja niissä kuulu naisen ääni. Millaista oli elää aikana, jolloin naisen asema oli niin erilainen kuin tänä päivänä? Mitä oikein tapahtui kotirintamalla, kun melkein kaikki miehet olivat sodassa? Laulut, joiden tarinat ovat hyvin voimakkaita ja monesti myös hyvin rankkoja, kuuluu kuitenkin kaikki se toivo, voima ja periksiantamattomuus, joka yhdistää näitä naisia ja heidän kertomuksiaan. He eivät koskaan antaneet periksi vaan jatkoivat eteenpäin ja taistelivat koko ajan kohti parempaa huomispäivää.

Désirée kirjoittaa lauluja niin ruotsiksi kuin englanniksikin, mutta kyseinen konserttikokonaisuus ja uuden albumin kappaleet ovat kaikki ruotsiksi. Samuli ja Kirsi tuovat yhtyeen musiikkiin oman mausteensa monipuolisen soittimiston ja sovitusten kautta. Yhtyeeseen kuuluvat kesästä 2020 myös basisti Roger Bäck ja rumpali Oskari Lehtonen, ja he ovat mukana myös uudella albumilla ja konserttikokonaisuudessa. Jos lyhyesti haluaa kuvata yhtyeen uutta materiaalia voi siteraata ääniteknikkoa Martin Kantolaa, joka myös äänitti uuden albumin: “Evert Taube meets Led Zeppelin”.