9-10.3 Thomas von Wachenfeldt (SWE) ja Janeta Österberg (FIN), Pohjanlahden pelimannipolku

9-10.3 Thomas von Wachenfeldt (SWE) ja Janeta Österberg (FIN), Pohjanlahden pelimannipolku

Ennen rautateiden rakentamista kulttuuri- ja kauppavaihto tapahtui pääasiassa vesiväylien kautta. Vedet pikemminkin yhdistivät kuin erottivat ihmisiä. Tämä pätee erityisesti Ruotsiin ja Suomeen, joissa yhteydenpito on kautta historian tapahtunut ennen kaikkea meriteitse. Ihmisten mukana paikasta toiseen siirtyy myös heidän musiikkinsa, ja on monia esimerkkejä melodioista ja tyylillisistä ilmaisuista, joita löytyy Selkämeren molemmin puolin. Tätä Janeta ja Thomas tutkivat ja esittelevät Lafo Folk Music Centerin kurssilla. He opettavat kappaleita Suomen puolelta Raippaluodosta ja Björköstä ja Ruotsin puolelta Nordanstigista.

Thomas von Wachenfeldt on klassisesti koulutettu viulisti, säveltäjä, Riksspelman-ansiomerkin saanut pelimanni sekä musiikkitieteilijä, joka on erikoistunut varhaiseen taiteeseen ja kansanmusiikkiin. Wachenfeldt on toiminut opettajana ja muusikkona eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Tällä hetkellä hän työskentelee apulaisprofessorina ja opettajana Taalainmaan yliopiston ääni- ja musiikkituotannon yksikössä sekä Uppsalan yliopiston musiikkitieteen tiedekunnassa. Hän on ollut mukana sovittajana, tuottajana ja muusikkona yli 40 albumilla ja tehnyt yhteistyötä monien eri tyylilajeja edustavien artistien ja Ruotsin johtavien orkestereiden kanssa.

Janeta Österberg opiskelee parhaillaan kansanmusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Hän on kokenut harmonikansoittaja, mutta soittaa myös monissa kokoonpanoissa, mm. The Låtmores” – duossa”.

Lauantai 9.3

9.30-12:00 Kurssi

(12-13 lounas)

13-16.30 Kurssi

19:00 – 23:30 Jamimahdollisuus

Sunnuntai 10.3

9.30-12 Kurssi

(12-13 lounas)

13-14 Kurssi

Kurssin hinta: 60 €

Majoitus: 20 € (Sisältää yhden aamiaisen)

Lounas ja illallinen järjestetään läheisissä ravintoloissa, tai halutessasi voit nauttia omia eväitä opiskelijakeittiössä. Jos kurssille tulee riittävästi osallistujia, lounasta valmistetaan koulun omassa keittiössä 10 € hintaan.

 

ILMOITTAUDU

Kurssin järjestämisen yhteiskumppanina toimii ICH North.