4-5.5 Syd-Österbottniska visor med Marianne Maans

4-5.5 Syd-Österbottniska visor med Marianne Maans

Nu kör vi en fortsättning på den populära viskursen med Marianne Maans. Om du var med på förra kursen kommer du att få lära dej nya visor, men kursen kräver inte att du deltagit tidigare.

En sångkurs för alla som tycker om att sjunga! På kursen  sjunger vi folkvisor från Sydösterbotten, både enklare småvisor och andra sånger enstämmigt eller flerstämmigt.  Varmt välkommen till kursen, oberoende av tidigare sångerfarenhet, det är aldrig för sent att börja sjunga! Marianne har en stor repertoar och kunskap om dom lokala visorna och traditionsbärarna från bl.a. Kristinestad, Lappfjärd, Sideby och Tjöck. Varvat med sången berättar hon om den lokala traditionen och lär ut ett antal visor från trakten. Vi sjunger både enklare småvisor och andra sånger enstämmigt eller flerstämmigt och genom gehörsinlärningen införlivas folksångens sväng och rytmbearbetning naturligt i sången. Undervisnings- och sångspråket är svenska men enligt behov tas finska eller engelska med som hjälp.

   

Lördag 4.5 

9.30-12:00 (12-13 lunch).
13-16.30 

Söndag  5.5

9.30-12, (12-13 lunch), 13-14.

Kurspris: 60 €

Logi: 20 € (inklusive 1x frukost)

Var och en ansvarar själv för övriga måltider. Det finns lokala restauranger eller möjlighet att värma egen mat på plats.

 

KursAnmälan